Midler og tilskudd

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hvordan snylte deg mat på bordet[rediger]

Det finnes mange organisasjoner og foreninger du som kunstner eller forfatter kan synlte på for å kunne utfolde deg og dine talenter. Det gjelder å følge med og søke korrekt og i god tid før fristen.

Organisasjoner du kan søke om midler fra[rediger]

Norsk kulturråd[rediger]

Norsk kulturråd har syv "møter" i året der de bak lukkede dører konspirerer hvem de heldige vinnerne av årets generøse utdeling av Deres hardt opptjente og surt betale skattekroner.

Viktige frister[rediger]

Pekere[rediger]

Nordbok[rediger]

Nordbok gir oversettelsesstøtte. "Det kan søkes om støtte til oversettelse mellom nordiske språk samt mellom nordiske og baltiske språk og russisk."

  • Søknadsfrist: 1. oktober 2005

Pekere[rediger]

ABM-utvikling[rediger]

ABM-utvikling (Statens senter for arkiv, bibliotek og museum) bruker våre hardt tjente skattekroner til å gi prosjektmidler. Dersom De har et bra prosjekt, så kan De søke ABM utvikling om midler og tilskudd for å få gjennomført prosjektet Deres.

  • Søknadsfrist: 15. oktober 2005.

Pekere[rediger]

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening[rediger]

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening gir stipend fra det faglitterære fond.

  • Søknadsfrist: 17. oktober 2005.

Sosialkontorene[rediger]

Sosialkontorene er alltid en siste utvei. Alle har rett til livsopphold fra sosialkontorene dersom det er strengt nødvendig. Hvis du ikke har mat og absolutt ingen måte å skaffe deg det på så har du krav på dette.

Organisasjoner De ikke kan sylte på som forfatter[rediger]

  • Aetat - De må være aktivt arbeidssøkende for å snylte på Aetat. Dersom De bruker hele dagen på å male eller skrive en bok så er De ikke aktivt arbeidssøkende.