Midler og tilskudd

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hvordan snylte deg mat på bordet

Det finnes mange organisasjoner og foreninger du som kunstner eller forfatter kan synlte på for å kunne utfolde deg og dine talenter. Det gjelder å følge med og søke korrekt og i god tid før fristen.

Organisasjoner du kan søke om midler fra

Norsk kulturråd

Norsk kulturråd har syv "møter" i året der de bak lukkede dører konspirerer hvem de heldige vinnerne av årets generøse utdeling av Deres hardt opptjente og surt betale skattekroner.

Viktige frister

Pekere

Nordbok

Nordbok gir oversettelsesstøtte. "Det kan søkes om støtte til oversettelse mellom nordiske språk samt mellom nordiske og baltiske språk og russisk."

  • Søknadsfrist: 1. oktober 2005

Pekere

ABM-utvikling

ABM-utvikling (Statens senter for arkiv, bibliotek og museum) bruker våre hardt tjente skattekroner til å gi prosjektmidler. Dersom De har et bra prosjekt, så kan De søke ABM utvikling om midler og tilskudd for å få gjennomført prosjektet Deres.

  • Søknadsfrist: 15. oktober 2005.

Pekere

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening gir stipend fra det faglitterære fond.

  • Søknadsfrist: 17. oktober 2005.

Sosialkontorene

Sosialkontorene er alltid en siste utvei. Alle har rett til livsopphold fra sosialkontorene dersom det er strengt nødvendig. Hvis du ikke har mat og absolutt ingen måte å skaffe deg det på så har du krav på dette.

Organisasjoner De ikke kan sylte på som forfatter

  • Aetat - De må være aktivt arbeidssøkende for å snylte på Aetat. Dersom De bruker hele dagen på å male eller skrive en bok så er De ikke aktivt arbeidssøkende.