Min helt - Kun en statestikk

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Et tall
en statestikk
i en avis
i et blad
som i morgen
alt for mange
har glemt

For hvem
husker vell......

Alle de som
kjemper for
sitt liv
som sloss i en krig
for et land
som kun har gitt dem
urett!?

Alle de
30.000 barna
som hver dag
dør av sult
dør av mangel
på noe vi har
nokk av
dør
for de ikke får
det de har rett på
dør i en krig
som de
voksne kjemper
barnesoldatene

Alle de
som selger
sin kropp
sin sjel
for å forsørge
sine søsken
de som mangler
kjærlighet
de som ingenting har
for sykdom,
sult og krig
har gitt dem
et liv uten
en mor og en far

Alle de
som har
større problemer
enn hvilken bil
naboen har

Alle de
som lever
i den verden
vi ikke
kjenner til
der matrealisme
og luksusproblemer
er en ting
som de ikke kjenner til

Alle de
som hver dag
kjemper
for
livets rett

Alle de
som er så
ufattelig mange

tallet
blir for stort
statestikken
for høy
at så liten del
av oss
klarer å forstå

Disse
ser jeg opp til
disse menneskene er mine helter
De lever for dagen
akkurat nå
De kjemper
for livet
og kanskje de håper på
at i morgen
får de en gave
en ny start
et lite håp å så

av Frk Ametis

Frk Ametis sine dikt

Frk Ametis skriver også dikt på Nynorsk