Moderen synger.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Gretchen ligger i kiste
dybt i den sorte muld.
Gav jeg hende en kyse
foret med røden guld.

Sænked i sorten kiste
Gretchen så skjær og fin.
La' de kolde, små hænder
over det hvide lin.

Ene i natten jeg sidder,
stormene går over hav,
river alle de blomster
fra lille Gretchens grav. -