Morgen paa havet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

I riggen, hei, hvor det piper, fløiter!
En maakeving skjærer det solblaa rum.
Og bølgen den løfter sig høit og sprøiter
ind over dækket sit hvite skum.
Jeg vniker guttekaat ind mot land,
jeg tænder pipen og nyter synet
av luft og himmel og sol og vand:
Og er det noen, som vil mig noe,
saa la dem hente mig, om de kan!