Naar du kommer

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Sent iaften, naar du kommer,
              springer hele skoven ud.
              Staar saa blomsterhvid og festlig,
              venter pare paa at se dig.

Naar du kommer sent iaften,
              kjærende opad alléen
              er du kanske træt, min elskte,
              derfor tier alle fugle,

derfor tysner alle bække,
              derfor mørkner det i skoven.
              Kun to lys hist indfra huset
              hilser stille dig velkommen.