Norges Kaarne
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkHvor Sverre før
stod brynjeklædt
for Norge Vagt ved Porten,
der staar nu I
paa Sverres Post,
I Hundrede og fjorten.
For nu som da
en fremmed Haand
vil gjerne styre Laasen.
Og nu som da
der lyder Klang
af fremmed Lur i Aasen.
I slige Stunder
Sverre lod
"Andvake" vække Leiren.
Og saa er sagt:
naar Sverre slog,
blev Slaget ogsaa Seiren.
Nu trænger Norge
Mænd igjen
af gamle, trauste Sorten.
- Velkomne da
paa Sverre-Vagt,
I Hundrede og fjorten!
- av Per Sivle.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer