Norges Kaarne

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hvor Sverre før
        stod brynjeklædt
for Norge Vagt ved Porten,
        der staar nu I
        paa Sverres Post,
I Hundrede og fjorten.

For nu som da
        en fremmed Haand
vil gjerne styre Laasen.
        Og nu som da
        der lyder Klang
af fremmed Lur i Aasen.

I slige Stunder
        Sverre lod
"Andvake" vække Leiren.
        Og saa er sagt:
        naar Sverre slog,
blev Slaget ogsaa Seiren.

Nu trænger Norge
        Mænd igjen
af gamle, trauste Sorten.
        - Velkomne da
        paa Sverre-Vagt,
I Hundrede og fjorten!

av Per Sivle.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.