Norig samla - !

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Norig samla! um ei stor og heilag Sak,
Norig samla! - myrke Tider kvorvne bak . . . .
Fram for Heimemaalet med Eld i Barm og Blod,
ja, nytta Viljestaalet no, kvar Ungdom, god!

Tjodskaps-merke! enn du hev di trugne Vakt,
me er sterke: verjar deg med Kjærleiks-magt.
Blakkra trygt i Stormen! me fylgjer deg i Slag . . .
Aa, renn med Motgonbrand paany - Norrøna-dag



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.