Og atter ser jeg

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Og atter ser jeg, at himlen er blaa,
som var det alt dybvarm sommer.
O, kjære min himmel, vær ligesaa smuk
den dag, da min elskede kommer.

Af skinnende knoppe staar skoven fuld --
af bristende blade og blommer.
O, kjære min skov, spring ud, spring ud
den dag, da min elskede kommer.

Mit hjerte skjælver i fryd og i angst,
mit blod snart stanser, snart flommer.
O, hær hjerte, stat stil, stat stil
den dag, da min elskede kommer!