Opsang for de norske skytterlag.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(1882.)

 Under fanen, under fanen,
for vor friheds sag!
Under fanen, under fanen,
norske skytterlag!

 Gamlingen på tinge
skal få stemme trygt og kjækt
bagom rifleringe
av vor unge slægt.
      Melodien,
      som er i en
kugles muntre gang,
      når den bly-hed
      baner frihed
vej til kongerang, -
skal fra stille dale
in til tingets tale
sende klare ja i ja,
så at rundt om ordet
høres riflekoret
som et tusenfoldigt: bra,
      bra,
bra-bra, bra-bra, bra-bra, bra-bra.

 I de lange gjænlyds-vover
Norge vugger sig og hører,
at de unge sønner fører
friheds arv en slægt fremover.