Passe-port

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hermed Schmahr, "Forsonings"-Skjalden,
      som paa Vers Processen skrev
ogsaa deri noget egen,
at han ikke himmelstegen,
men langt før som himmelfalden
      til Poet paa engang blev.

Fred da med den gamle Schmahr!
      Fred og Gjestfrihed i Landet!
      Gamlen mellem meget andet
en Correggio dog har.

Men da knapt du finder Kjøber,
      om du rundt om Landet løber,
tag et Raad: piano far,
presto ei og allegretto.
Thi i Lommen gamle Fa'er
      har kun netto.


SIGNALEMENT:


      Noget tyk,
      bruun Paryk,
Sproget noget kjøbenhavnsk.
      Øinene svigter,
Sæd og Skik som hos en Digter:
      genialsk,
      carnavalsk,
juleagtig-fastelavnsk.