Pengenes makt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Penger har en verdi fordi
det er noe flertallet vil si
om du spør dem om det
for de har valgt å ikke se

De som derimot har gjort det
kan knapt la være å le
av alle som er griske etter kroner
for i virkeligheten spilles andre toner

Pengesedlenes makt er stor
og styrer alt fra hvor folk bor
til hva de tror og hvordan de lever
de sørger for at slavene strever

Sannheten er at det ikke er
noen reel verdi bak
I realiteten er avispapir og penger
i bunn og grunn samme sak.

Du kan kjøpe for penger
fordi flertallet ikke ser
at penger bare er verdiløst tull
med en reel verdi på null.

Øyvinds Ville Verker

Fortellinger

Dikt


Fakta:

Norske kroner er basert på USA sin reservevaluta US Dollar.

  1. Dollaren, "Federal Reserve Notes", trykkes av "US Treasury" på oppdrag fra "Federal Reserve Central Bank". Dette koster "Federal Reserve Central Bank" kun noen øre pr. dollar, og trykkes uten noen form for investering!. "Federal Reserve Central Bank" betaler "US Treasury" kostnaden ved å produsere pengene.
  2. "Federal Reserve Central Bank" låner disse til de regionale "Federal Regional Banks" som igjen ganger opp pengene fra "Federal Reserve Central Bank" syv ganger! Regionalbankene kan låne bort syv billioner for hver billion de låner fra den amerikanske sentralbanken. (Derfor kalles systemet "Fractional reserve banking").
  3. De som taper på dette er menneskene og bedriftene som låner denne kreativt opprettede kredittlinjen og må betale renter av disse lånene som er sikret mot ekte verdier som hus, biler, eiendom, fabrikker osv.
  4. Systemet gjør at de som kontrollerer tilførselen av nye penger (Federal Reserve) i realiteten har full kontroll over økonomien. For at økonomien skal fortsette trenger Federal Reserve bare lage mer penger hvert år enn hva de trenger for å betjene sine egne lån.
  5. En amerikansk dollar, $1, lar deg kun kjøpe varer og tjenester fordi folk flest tror den har verdi.
  6. Dollaren er Norges reservevaluta! Og Norges Bank fungerer på samme måte: De lager nye penger og betaler kun kostnaden ved å trykke dem.
  7. Om flertallet av folket innså at også Norges Bank bare trykker den mengden penger de føler for uten at det ligger noen verdi bak, så ville norske kroner vært verdiløse (slik de i realiteten er). Det er kun mulig å kjøpe varer og tjenester for norske kroner fordi folket tror de har verdi!