Roald Amundsen.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Dit stemnde modig sør yv' Hav,
me tek i Vyrdnad Hatten av!

Du sette deg dei store Maal,
det Iyser av ditt Viljestaal!

Du slo for Æra vaar eit Slag,
som minnest skal til seinste Dag

Du slo foruten Baal og Braak
i Sudpols-lsen norrøn Raak!

Gakk Ungdom fram paa same Vis,
- gakk paa traass heile Polens Is!



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.