Søvnløyse

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

I natt fekk eg ikkje sova.
Eg hugsa at nokon ein gong
ved slike høve rådde meg til
å tella sauer. Eg så gjorde,
heilt til eg ikkje såg anna
enn irriterande ulldottar,
og sovna gjorde eg ikkje.
Så eg sto opp og slengde
meg over dei, ein for ein,
let saksa dansa over krøllene
til kvart krek var glattbarbert.
Men då sto stakkarane der
og fraus med både
anklagande og bedande auge,
hakka tenner og brekte seg.
Så eg angra meg, kara ulla
og vevde varme teppe til dei.
Det minste eg kunne gjera,
fekk så alikevel ikkje sova.

av Kjell E Thorkildsen



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.