Sang for briggen Clara Maria

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Mel.: Trofasthed.

      Svøm, du Svan,
saa fort du vil paa vilden Bølge!
      Ei du kan
vor stoute Clara følge.
      Styrer os
ei Lykken selv fra Speilet?
      Aldrig feiled
      Vind i Seilet
og en Kjølvandsfoss.

      Ørn i Sky'n,
forgjæves hviner du med Vingen:
      Himlens Lyn
Os følger; ellers Ingen.
      Britten maa
(skjøndt da han knapt vil leve)
      Fokken reve,
      hvor vi hæve
Bovenbram i Raa.

      Storm paa Sjø
med Jubel river hen vor Seiler,
      som en Mø
i Dandsen af sin Beiler.
      See, hvor tæt
Han Claras Seilbarm kryster!
      did hun lyster
      (Bretlands Kyster)
bærer Bruden let!

      Krands dig med
din Brudekrands: Stolt-Norges Banner!
      Dands afsted
imod den Fryd, du ahner,
      Clara, naar
din Beilerstorm skal svinde
      hen i linde
      Vestenvinde
under Englands Vaar!

Paa Doggeren 28de Juni 1831.

av Henrik Wergeland.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.