Sange - III (Nils Collett Vogt)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
1894

Jeg gaar i de sarteste vaarlængslers følge.
    Og se hvor jeg gaar,
der risler det vande, der lysner det busker,
    som regntunge staar.
Jeg gaar i en verden av vaaknende kvad,
en anende verden, som lytter i halvdrømme.
    aa, saa gald.
    Min sjæl er et ny-
    sprunget blad.

Min sjæl er som busken, der ydmykt har bøiet
    sin krone mot jord.
Min sjæl er som draapen, der blinker i øiet
    taknemmelig - stor.
Der speiler sig busker, der' speiler sig trær,
men lysere, skjærere, speiler sig finere
    end de er.
    Der speiler du dig,
    min hjertenskjær!
    
Du speiler ditt billed og smiler vemodig,
    min hjertenskjær,
og mindes forundret vor kjærlighets vinter,
    der synes saa nær.
    
Det funkler som taarer av blomsternes blik,
det suser i luften: En rislende, mumlende,
    øm musik.
    Snart springer du ut
    som min brud.
    
Aa ja, jeg er glad, jeg er gjenfødt som fuglen,
    det pipper bak blad,
og dypt i min sjæl gaar en anende verden
    av drømme og kvad.
Aa ja, jeg er glad! Hva jeg elskede før,
det smiler mig til bak et skjælvende, bølgende
    taareslør.
    Min vinter er fjern,
    min vaar er nær.