Sange - VI (Nils Collett Vogt)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
1894

Ak, mens jeg ødet har mit beste eie
paa dunkle stier og paa vilde veie,
saa har i ly av rene dages stilhet,
av lyse nætters drømmefulde mildhet
dit væsens blomst skutt farvefine blade,
saa har du samlet, har du øket, vernet
og vaaket kjærlig om dig selv, du glade,
til du en sangfuld morgenstund stod færdig
og raktte henført armene mot livet.

Og jeg brøt blomsten. Men i smerte kjender
jeg mig saa ydmyk, ja, saa fattig, liten,
som naar i vaarrus alle kræfter trænges,
i vaarrus møtes, brytes eller sprænges
og bølger livets høissang over jorden.
Da kaster jeg mig hjertesyk i græsset,
da glitrer livets rikdom gjennem taaren,
da ønsker jeg, jeg var et fnugg i luften,
et fnugg, som suste nyfødt inn i vaaren.