Sange - XII (Nils Collett Vogt)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
1894

Blonde pike med de glade
øine og de hvite tænder,
du, som ler, naar helst jeg graater,
vet du vel, at jeg forbrænder?

Hvad -- det tror du heller ikke!
Og du smiler med de hvite
tænder, mens jeg elskovsdrukken
raser om ved nattetide.

Se, jeg tramper alle blomster,
se, jeg stormer alle fjelde,
skriker op mot stjernehimlen:
Jeg er Herren i min vælde!

Og der jeg morgensolens luer ned ad berget stiger,
lyser det slik av mit aasyn,
at selv sæterjenten viger.