Sommerfuglen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  Den prektige sommerfugl
  er fløyen fra Guds hånd.
  Han gav den gylne vinger
  og røde purpurbånd.
 
  Han lærte den å flyve høyt,
  høyere enn jeg er.
  Den har nok fuglens lyster,
  men ei dens dun og fjær.
 
  Og alle verdens mennesker
  og alle kongebud
  ei gjøre kan en sommerfugl.
  Det kan alene Gud.


Fakta

  • Sommerfuglen er det eneste diktet av Henrik Wergeland som har blitt tatt med i Norsk Salmebok
  • Diktet ble opprinnelig skrevet som et læredikt for barn.
  • I 1930 skrev Eivind Groven sang og klaver til "Moderens Korstegn", "På hospitalet om natten", "Annen natt på hospitalet" og "Sommerfuglen"