St. Hans

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Naturen staar smykket til Høitid idag,
den har heist Millioner af viftende Flag.
        Det er Blomsternes straalende
                Bryllup, den feirer.
        Det er Haabets Triumf.
                Det er Livet, som seirer.

Det forkyndes af tusinde jublende Kor
at her spired paany, hvor der visned ifjor.
        Der er Paaskefest nu
                i det hvælvede Tempel.
        - O, kunde du følge
                det glade Eksempel.

Ja, kunde du magte at give dig hen!
- hvor nys du fortviled, at haabe igjen!
        Og kunde du magte
                at leve en Sommer
        og glemme den Vinter,
                som var - og som kommer!

Er du syg, er du mat, er du skuffet og træt,
ak, saa ved jeg, det falder dig ikke saa let!
        Men held dig, ifald
                du kan evne og skjønne:
        tiltrods for det Visne
                at favne det Grønne!

av Per Sivle.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.