St. Pauli - Hamburg

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

  I fest og rus lå Reperbahn
  med grå og syke trær
  i gassblått buelampelys:
  den brede vei er her.

  Den strekker sig fra Hamburgs havn
  og inn i byens grav.
  Her kan man synke dypt og godt
  som på de store hav.

  Avsindig stimer gatens barn
  som jaget av en ve
  mot gledens åpne, hvite favn:
  kafe og variete.

  Der danser nordens sorte last
  mot sydens røde synd
  til saxofoners hæse brøl
  og banjostrengens nynn.

  Og det er deilig å forgå
  for mennesker og dyr!
  Og dette er vår siste natt,
  og ingen morgen gryr.

  Men oppe i den mørke luft
  imellem tårn og spir
  der lister storby-satan om
  og ser på med et flir.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.