Statsminister Steen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Vor Tak, du gamle Styresmand,
Som nys fra Rattet gik,
den Kurs, du holdt, den peger mod vort Maal;
paa Hundevagt - i Braat og Brand -
med altid klart Bestik
du stod der hvid om Isse, fast som Staal.

Nu er din Tørn ved Roret slut,
og andre griber fat,
Kompassets Naal ei falde vil en Streg;
et Hurra for den norske Gut,
som gjennem Skoddenat
ei nogengang sin Post og Flaget sveg!

Det vifter over Hav og Havn
og over vore Hjem.
som aldrig før det lyser rødt og frit:
og af dets Fold saa mangt et Navn
for Slægten straaler frem,
og blandt de Gjæves ser vi ogsaa dit.

For Troskab imod Folk og Land,
for fagert Rydningsværk,
for Grundvold god, men tyst og sikkert lagt,
for Retfærd mod den jevne Mand,
for Vilje, seig og stærk,
og sidst en Tak - for trofast Grænsevagt!