Stormsvalen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Henrik Ibsen

Stormsvalen ruger, hvor landet glipper; --
jeg har hørt det selv af en gammel skipper.

I skumkammens fråde vingerne dynker hun;
rullingen træder hun; aldrig synker hun.

Med havet hun daler; med havet hun stiger;
i havblik hun tier; mod storm hun skriger.

Det er en færd mellem flyven og svømmen,
som midt mellem himmel og afgrund drømmen.

For tung for luften, for let for bølgerne --;
digterfugl, digterfugl, -- der har vi følgerne!

Ja, og hvad værst er, -- i lærdes øjne
gælder det meste for skipperløgne.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.