Svaler i jag

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

       Svaler i jag
       langs med sortnende skoger -
       Atter en dag,
       som av vort liv er forødt!
       Lyt til dit sind!
Op suser det mot dig fra skoger, dit aldrig en straale slap ind,
dype og løndomsfuldt susende skoger.
Hvem er jeg? Hvorfor blev vi født?
Barn, vi er svaler i jag langs med ukjendte skoger.
       Lyt til dit sind!
I fjernve du hører det klage for dødens henslepende vind.
Men spør du, straks blir det stilt i de lyttende skoger.
Synk da, o dag!