Til Statsminister Gunnar Knudsen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Pa 70-aarsdagen.

Varme Kjenslor mot deg strøymer
-Hovding gjæv - paa denne Dag,
Takksemd Bylgja mot deg fløymer.
og tiltopps gjeng Norigs Flag!

Du, som stort um Landet tenkte,
aatte Vidsyn, Kraft og Mod,
for vaar Rett ditt Auga blenkte,
hugheil du i Striden stod!

Du, som slo for Framtids-tankar:
Alle nøgd med sine Kaar.
Landsens Bate, det var Maalet
- Norigs store Folkevaar!

Hogg du fekk, du Motstraum møtte,
hardt, og beiskt var mangt eit Ord,
i din Barm, det ei seg røtte,
dertil var du deim for stor!

For alt godt ditt Hjarta loga
høgvyrd Helsing daa idag,
Fagna-kar i Norigs Soga,
Takk for kvart eit mannlegt Slag!



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.