Til Svenskegreiven!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Du hev snyti din Frende i hundrade Aar,
som ein «Adelsmann» rett hev du fori,
det er Brorskap maatru, som i Sverike raar,
ja, ein drusteleg Bror hev du vori!

Ikkje Tumen eingong du mot Grannefred naar
med aa syna oss Kielertraktaten,
det er Hat av det styggaste Slaget, du saar
- det gjekk skidt sjølv med «Grefve von Platen».