Til en!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
Med en buket liljer.

Dronning, dronning
over alle hvite riker
her paa jorden,
vil du bli mit rikes dronning?

Jeg har aldrig feigt mig bøiet,
aldrig sveket, aldrig løiet
og dog løiet tusen ganger
smilehullet, stralleøiet.
Her er længsler fra et hjerte
her er liljer fra et sind,
dugget bleke av dets smerte,
da min sjæl var hvit som din.

Tag mot dine blomster, dronning!