Til en pebersvend

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Mel. Gubben Noah etc.

     Vinen herlig,
     Vennen ærlig,
da det gaaer nok an,
     at man tyst fordrager
     Pebersvendens Plager,
         da undværlig
         er en kjærlig
Pige for en Mand.

     Men til Kulde
     blev dit fulde
Hjerte ikke skabt.
     Ve den stolte Synder,
     hvem ei Qvindens Ynder
         ildbeliver,
         saa han giver
Konseqvensen tabt.

     Ingensinde
     vil en Qvinde
træffe Barm meer øm.
     Venlig aaben er den
     for den hele Verden.
         Gid hun bare
         maatte svare
til din Ungdoms Drøm!

     Speid, mit Øie,
     dybt og nøie
i det fulde Glas!
     Gid jeg der maa finde
     Billed af en Qvinde,
         som kan være
         Dig, min kjære
Hjertensven, tilpas!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.