Til min Far

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Fødselsdagsrim.)

Honnør for hver, som slog sig frem
ved Aands og Hænders Flid,
som heised Krans paa eget Tag,
som stod der rank i alle Slag
og kjæmped trofast for en Sag,
der fordred Kamp og Tid.

Honnør for hver, som stevned paa,
om Mast og Stænger gik,
som lo i Stormens hvasse Sus,
som ikke veg for Sjøens Brus,
men regned rolig ud sin Kurs
og havde klart Bestik.

Jeg regner dig blandt hine Mænd
og hilser dig idag,
og er jeg borte, ser du dog,
at Tanken dvæler bag;
en Tak af Hjertet for din Strid
for en, som Hjælpen trang,
hvem Skjæbnen stilled tunge Krav,
som aldrig glemmer, hvad du gav
til Lys i Kampens Gang.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.