To raad for livet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Vil du stedse leve fri,
vil du leve glad og rolig,
finde stedse Velstand i
fager Blomstring i din Bolig,
      da Du trolig
evig Pagt maa slutte med
Retsind og med Virksomhed.

      I Vennebarm
saml Skat til Aldren krum og arm!
Thi brændte end din Hytte af
      og brast din Stav
og slukkedes din Kjerte,
      bedække dig
      skal da hans Flig,
Dig varme skal hans Hjerte.