Tornerose

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Sigbjørn Obstfelder

    Dernede ved elven ligger hytten.
    Inat har jeg danset med fornemme fruer. Silkesko-
fjed summer i mit øre.
    Men snart er jeg dernede. Hun har ingen perler.
Blandt ribs og roser bor hun. Sommerfugle er hendes
kammerpiger.
    Inat har jeg danset med fine fruer. Diamanter lyned
i deres hår. Ingen, ingen kjender Tornerose. Efeu
gjemmer vor hytte.
    Røde er dine kinder, Tornerose. Skovstjerner glim-
ter i dit hår. Røde er dine kinder, når du rækker mig
bægeret, forat jeg kan slukke min tørst, hvide, når
det lider ad nat.
    Vinduerne skal stå åbne. Sommernatten skal stryge
henover den hvide pude, skal speile sig i Torneroses
øienstene.
    Og når dagen gryr, kommer der en fugl ind fra øst,
flyver gjennem vor stue, flyver ud mod vest.