Udfordring

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det blik, som har risle igjennem min sjæl
               i straalebad, --
nu slog det mig isnende graablaat imøde
               med staalhvast had.

Og du, som jeg havde set segne af smerte,
               stod steil og slank.
Den nakke, jeg havde set syg og bøiet,
               var haard og rank.

Ei ord blev der talt, men det staalblaa had,
               som slog mig mod --
det havde sin egne, haanlige mening,
               som jeg forstod.

-- Nuvel, madame! Naar det er Ders vilje,
               jeg siger ei nei.
Og vi skal faa se, hvem gaar stoltest og steilest,
               De eller jeg.

Og vi skal faa se, hvem livet først knækker
               og tvinger i knæ,
og hvem gaar i graven med høistløftet
               det skal vi faa se!