Universet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

kor lik universets skaper
I himmel dragen fins venner fra
Stjernene på kryss og på tvers
Blinkende i det vakre univers
Kom te meg måne
Du er hos meg får å skåne
Alle dem du tenkte om
Og satte på plass
Der de hørte heime
Askepott er full av liv
Og kjærlighet til dyr
Lik piken med svovel stikken
Kald av kulde
Trekken varer mørke
I kjødet fra ett ljos i vinden
Lyser natten ut det mørke
Tornerose sov i hundre år
Å er ennå? Ikkje våken
Hun venter til den rette kjem
Og innen det. Så sover hun


Terna

Fly Lilli Ternemor
Flytt til din skatt her i nord
Frå kalde strøk
Lyser ho sommeren inn
I Lund
Ho freista en lykke ho såg
Inn i skogen ho flaug
På jakt er hun stadig vekk
Ho får små i år og
Så hun leiter seg frem til en
Make

Ho letter på vingen. Lett som så
Inn i skauen ho reir vil bygge
Sanneleg kvitrer ho ein sang
Som seier at sommeren er
her


Smil

Smil mens hjerte brister
Og aura det blir stort og vått
Smil gjennom tårer
Når alt går deg i mot
Nå u lojalt blir U lojalt
Le mot det

Å kjenne at hjerte brister


Flamenco

Ett prakt av rosa fjær
Fulgt av vakre slanke halser
To flotte bein har hun
Som er stødige i bånn
Og remser krillen inn
I ett flott og rosa nebb
Ho har nett verket tillit i
Dette univers

Ho gjer si plikt
Uten at hu treng
sei ett ord


Flommen

Ho oversvømmer oss
Med vatten komt fra berget
Ho drukner oss og kveler oss
Men vatten i frå berget
Ho er nådeløs og vill
Og trenger inn dit ho vill
For flaumen hindrer ingenting



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.