Våre Tanker er frie
Våre Tanker er frie, kan du gjette dem,
De flyr fram som nattens skygge.
Intet menneske kan kjenne dem, ingen jeger
med pulver og bly: Våre Tanker er fri!
Jeg tror hva jeg vil og hva som gjør meg glad,
Men i alt stillhet, og det som kommer.
Mitt ønske og begjær kan Ingen forby meg,
Så vil det alltid være: våre Tanker er fri!
Og hvis de låser meg inn i et mørkt fangehull
er alle tilgitt
Fordi mine tanker river ned alle lenker
og river fengselsmuren i to: våre tanker er fri!
Så vil jeg alltid si at de bekymringer
vil jeg aldri mer la meg plage.
Man kan alltid le og skjemte i hjertet
og å tenke: Tanken er fri!
Jeg elsker vin, kjæresten min, fremfor alt,
er jeg alene så liker de det best.
Jeg sitter ikke alene sammen med et glass vin,
hos mine kjære: våre Tanker er fri!
- Oversatt fra Tysk. Original tittel: «Die Gedanken sind frei»