Valgvise

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Træd frem og tal, du Norges Folk,
        træd frem og tal i Valg,
og sig os, om den Frimands-Ret,
du fik i Arv af Fædres Æt,
        var ment til Kjøb og Salg.

Træd frem og tal, du norske Folk!
        Men ring først ind til Helg.
For hellig er os Norges Sag,
og Valgets Dag er Norges Dag.
        - Gaa frem, vort Folk, og vælg!

Vælg trygt, vælg frit som Odelsmand
        her paa din egen Gaard.
Men synes du, det var for stort
det Valg, som blev paa Eidsvold gjort,
        saa stem for Husmands-Kaar.

Træd frem til Urnen! - Husk saa paa,
        at du i denne Stund
med Arvens Ret er Ordets Mand
for Haralds og for Sverres Land,
        - at du er Norges Mund.

av Per Sivle.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.