Veirhanen og maaltrosten

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

"Snarrarrar!" "Hvad er det for en Fugl?
Er Gjertrudsfuglen ude,
for Vaarregn at bebude
saa nære over Juul?

"Snarrarrar!" Det er en Fugl af Træ.
Tre Pinde er det Hele,
forglemt paa Bondens Mæle
alt siden der kom Sne.

"Snarrarrar!" Veirhanen bliver stolt:
"Du Maaltrost der paa Grene
nu synger jeg alene.
Det høres i dit Holt."

"Snarrarrar!" Jeg synger Aaret om.
Du kun mens Løvet skyder.
Da, siger man, du byder
lidt af din Fattigdom."

"Narnarnar! Se Vandringsmanden flyer
forbi Veirhanens Ager,
men hvergang Trosten klager,
da standser Folk og Dyr!"




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.