Vintersang

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Skyer Skyer jage,
Sneens Flokker dale,
og i Lundens Sale
tystner Fuglens Sang.
Men lad Somren drage!
Komme Vintrens Dage,
vi os ei beklage
som den blege Vang.

Frosten gaaer i Jorden,
stiv staaer Flod og Kilde,
Vognen gaaer det ilde
i de haarde Spor.
Det er i sin Orden:
Vi jo Iis behøve?
Skal vi ikke prøve
Skøiten, som ifjor?

Daarligt Solen lyser;
allerbedst det lider,
er det Nattetider,
Morgnen seent opstaaer.
Glæden dog ei fryser.
Muntre Øine skue
Juletræets Lue --
Frisk, mod Juul det gaaer!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.