Vuggevise

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(Af "Kongs-emnerne".)

av Henrik Ibsen

Nu løftes laft og lofte
til stjernehvælven blå;
nu flyver lille Håkon
med drømme vinger på.

Der er en stige stillet
fra jord til himlen op;
nu stiger lille Håkon
med englene til top.

Guds engle små, de våger
for vuggebarnets fred;
Gud sign' dig, lille Håkon,
din moder våger med.




avatar

Anonym feiging (d475794d76)

for 12 måneder siden
Poeng 0
Dette dikt sang min mor for meg— hun var født i 1903. …. Så hørte jeg at det ble sunget på radio. Kan tro det varmet — gode minner dukket opp.
Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.