En kirke
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkav Henrik Ibsen
Kongen han bygged
dagen lang.
Når natten skygged,
kom troldet og rygged
med spid og stang.
Så rejstes kirken
til spirets pil;
men kongens virken
og troldets lirken
gav dobbelt stil.
Døgn-folk flytted
dog ind i tro;
thi dags-udbyttet,
til nattens knyttet,
er døgnets jo.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer