Ved Ivar Aasen-steinen
(Vaar Frelsars Gravlund).
Det gustar kaldt, ja, det er Haust herinne -
dei fell til Jordi stillt, dei gule Blad . . .
Di Grav, det er, eg her idag vil finne,
du Skald, som røyvde heimleg Strengje-rad!
Aa sæle Stund, paa heilag Jord aa vanke,
eg stanar braadt - herunder kviler han,
som hyste i sin Barm so stor ein Tanke,
som saag i Aandi attreist Haakons Land!
Den Tanke, som fraa rike Vell er runnen,
gjeng lik det skarpe Skot sin beine Gong,
han bryt seg Veg igjenom Flintegrunnen
og tirlar ut i solfull Sigersong!
Du var so bljug som nokor Sjæl i Verdi,
du tok ein Umveg, um du honom fann;
i Fòri, der du gjekk, daa blinkar Sverdi,
du vart nok lell vaar største Upprørsmann!
Du samla Ærekjensla kring ditt Merke,
det blakrar høgt, um du i Mold er lagt,
me skal det verna, Hovding, stille, sterke,
i Bygd og By det hev si heite Vakt!
Du saag ein Ungdom under Norigs Fana
med norrøn Byrgskap som i gamall Tid,
di laage Tuva skal oss stendigt mana
te' strida trufast ut den gode Strid!
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer