Vognhestene

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

En Hest, lidt stiv af haard Behandling,
som godt kun trak alene for sin Kjærre,
blev spændt som Vognhest for af fremmed Herre.
Men slet vor Hest kun hued den Forvandling,
skjøndt det blev sagt, at der var Ære ved.
Den Makker hid og did den sled.
I Vinkel stump fra Stangen mod hinanden
den Vogn gik smaat men vist mod Afgrundsranden.



Moral.
            Det er det bedste,
Forbindelsen at løse mellem Heste,
som trække slet isammen.
                  Amen!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.