Hvad vet jeg -

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

. . . Hvad vet jeg, om det vil bringe
liv eller død? Paa sin solstraalevinge
suser den over mig, dagen, som fødtes
i angst, da vi mødtes.

Dagene stiger av ild, de synker
i brændende rødme. Vindene klynker
og banker med kraftløs haand paa min rute
i natten derute.

Og livet, som speilblankt laa der og skinnet,
nu gaar det lik stormslaat hav gjennem sindet,
løfter min baat, saa jeg kjender det svimle,
mot himlenes himle --

sænker den atter med mumlende vrede
i tungsindets dyp, i mismod og lede.
Og dog er det mæktig vellyst at føres,
hvor dybdene røres.