Februarmorgen ved Golfen
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkInd under himlen, den blaa, der synes
saa nær, saa nær,
er skredd et under: De hvite blomstrende
mandeltrær.
For aldrig saa jeg dog før paa jorden
et syn saa hvitt.
Det dufter av dem i morgensolen,
men ganske litt.
Det skinner av dem, til alle tanker
sig vider ut
og majestætisk et tempel hvælver
i tak til Gud --
hvor engler flagrer, hvor længsler mættes
i nyfødt sang.
Min sjæl forklares, og se, jeg knæler
for første gang.