Maaltrosten
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkKor fagert du kvitrar den vaarljose Kveld,
den sorgtyngde kveikjest og drikk or ditt Vell,
han duvar seg ned i ditt Tonebad,
han yngjest paany og vert vonfull og glad.
I Grantoppen sit du, naar Sol i gjeng ned,
det skumar i Skogen, alt andar det Fred.
Du Songar i Norden, min Talatrost god,
hav Takk for di Tru og ditt hugheile Mod!
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer