Arbeidernes hilsen til Hans Maj. Kong Oscar II

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(I Anledning af Trondhjemsbanens Aabning 1877.)

Der gaar saa store Baarer
ind breden Trondhjemsfjord; -
her rodes Kjæmpeaarer,
og Konger stod ved Ror;
her Drager laa forgyldte
og skinnede i Speil,
og Landets Tanker fyldte
de brede Høvdingseil.

S a a lyder Bølgesangen,
som sukker end ved Fjord,
og saa er Hjertetrangen,
som dybt i Folket bor.
Derfor slig Luften suser
Velkommen! til vor Drot
nu, Fremtidstoget bruser
fra Dovres knuste Slot.

Naar Fakkelskjæret falder
ikvæld paa brune Mænd,
saa er det Folk, som kalder
Dig, Drot! sit Arbeids Ven,
saa er det Sind, som tænker
i al Enfoldighed,
at Kongen ogsaa skjænker
sit Folk sin Kraft og Sved.

Vel mødt da 'gjen med Seier
for Folkets Samlings-Sag, -
ei fagrere Du eier
end den, vi ser idag;
thi nærmere skal ranke
sig Landets tusind Hjem,
saa Fædrelandets Tanke
kan elskes større frem!