Arbeids-slutt

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Sirenen skjelver i et frydeskrik!
En arbeidsdag er gått, og hvilen venter.
Den store porten svinger op, og lik
en flokk av kalver tumler unge jenter
med blanke øier ut i dagens lys.
Nu skal de ta sig fri og det med renter!
De skotter til fabrikken med et gys:
- Den er det snart på tide pokkern henter!

For det er vår, ja det er vår i by!
Det synes tydelig på gatens bjerker,
som står og bruser modige og kry
i sine fine, lysegrønne serker.
At de er spinkle, så man skjelner hvert et ben
det er det ingen av dem selv som merker.
For nye safter suser i hver gren,
og selv i by gjør våren underverker!

Fabrikkens piker har det også sånn
at de må bruse litt i vårens kvelder.
- Se henne der hvor hun er sped og blond
og blå i øinene som blåe bjeller!
Se hennes smil imot den unge slusk
som står og venter! - Er de ektefeller?
De har nok leilighet i hver en busk
i Grefsenåsen, nu når dagen heller!

De unge kvinner! Å, jeg unner dem
en ungdom vill og glad som denne våren!
For tidsnok får de unger, mann og hjem
her borti gaten i den store gården.
Og tidsnok får de bitterhetens smil o
og slitets farve i de unge øine ...
- - Sirenen tier. Det er arbeidshvil.
De muntre jenter er for lenge siden fløine!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.