Aslaug Vaa

Fra Norske Dikt
Gå til: navigasjon, søk

Aslaug Vaa var ein lyrikar frå Telemark

Innhold

[rediger] Kort oppsummert

  • Debuterte i 1934. Tradisjonelle dikt, rim og rytme. 45 år gamal.
  • Seinare, meir fritt. Om natur, folkeliv og den mystiske dragninga mellom mann og kvinne.
  • Del dikt, påverka av folkeviser.
  • Ho døydde i 1965, 76 år gamal.

[rediger] Bibliografi

  • 1934 Nord i leite, lyrikksamling
  • 1935 Skuggen og strendan, lyrikksamling
  • 1936 Villarkonn, lyrikksamling
  • 1938 Steinguden, skodespel
  • 1939 På vegakanten, lyrikksamling
  • 1947 Fotefár, lyrikksamling
  • 1947 Tjugendagen, skodespel
  • 1954 Skjenkarsveinens visur, lyrikksamling
  • 1963 Bustader, lyrikksamling
  • 1964 Dikt i utval, lyrikksamling
  • 1965 Honningfuglen og leoparden, skodespel
  • 1966 Munkeklokka, skodespel
  • 1989 Dikt i samling
  • 1999 Og ordet var..., etterletne dikt

[rediger] Priser

Aslaug Vaa fikk Melsom-prisen i 1935.

[rediger] Dikt på dikt.org

Vi har ikke mulighet til å publisere dikt av Aslaug Vaa. En rask sjekk indikerer at disse eies av Aschehoug & co (Det er usikkert om hennes verker er opphavsrettsbeskyttet i USA, men det er høflig å respektere Norges regler).

[rediger] Mer informasjon

[rediger] Dikt på nettet

Personlige verktøy
andre sjangre
sanger
Språk

Skriv ut
Utskriftsvennlig utgave

IPv6

Dikt og kultur:

forsiden | tilfeldig dikt | dikt på svensk | dikt på engelsk | bloggede dikt