De har funnet hværandre.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(Af "Kongen". Tredje mellemspil.)

       Taust de vandre
      med hværandre,
ny-født af den stærke vår,
som fra første morgen går,
alt foryngende i livet,
og som tabes, og som vinnes,
men hvor sjæle sammenbindes,
har sin største blomstring givet.
      Taust de vandre. Ej en gang
øjet taler. Ti en klang
deres sjæle har fornummet
af den verdens-harmoni,
som med lyset selv brød rummet
i tilværelsernes gry.
      Skaber-stor
      over jord
som en solens sang den fór.
      Taust de vandre. Klangen runnen -
vover øjet, vover munnen
æn ej tale.

             Men på stunden
taler alt! Det toner, svinger,
blomstrer, dufter, skinner, ringer,
lød og lyd er sammenføjet,
går i ét med alt, de tænker,
i én skønhed, i én højhed, -
himlen sig på jorden sænker.

 Men i dette store stævne
livet åbnes, vejen stråler,
en uendeligheds-ævne
kræfterne og kallet måler.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.