Eros

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Jonas Lie

Eros, Eros, Eros, - din Pil, som kan ramme saa sødt! -
  hvi slaar Du med Skaftet af Buen?
  Ungdommen sviger sin Lidenskab,
  Alderen angrer med Videnskab,
        leger med varmeløs Ild
        afkjølt for Luernes Spil.
Midtalders Ægtefolk magelig rister sin Bifsteg ved Luen,
som koselig luner dem op de seksten Grader i Stuen.
        Eros, straalende Gud!
  har vendt sig til Had nu din Ild,
  og foragter din seirende Pil
  en Slægt, som din Jubel ei vil,
  som tæller og regner Dig ud, -
Eros, Du Livbringer, Du! hvi slaar Du med Skaftet af Buen?